Thursday 3 February 2011

Tea time!



Αν και δεν μου αρέσει το τσάι, λατρεύω την ιδέα για το απογευματινό αγγλικό τσάι. Να έχεις ένα περιποιημένο σερβίτσιο, μια τσαγιέρα με αρωματικό τσαγάκι, εννοείτε τα απαραίτητα συνοδευτικά όπως scones, κεκάκια, σάντουιτς  και να φωνάξεις την παρέα σου για ένα all english afternoon tea! Oh dear!



 Βρήκα λοιπόν συνταγές για τα παρελκόμενα. Οι πιο πολλές φυσικά σε αγγλικά sites! Σε κάποια μάλιστα έχει από ολοκληρωμένα μενού μέχρι ιδέες για το πως να ψυχαγωγήσετε την παρέα σας! Είδα κι ένα ελληνικό site που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, ενημερωμένο σε ότι αφορά το τσάι αλλά και με κάποιες πρωτότυπες συνταγές όπως τα μπισκότα γιασεμιού (έχει και δικό του log).

Το σοκολατένιο ψωμάκι μου φάνηκε πολύ νόστιμο κι εύκολο! Θα χρειαστούμε 

1/4 της κούπας βούτυρο, μαλακωμένο

2/3 της κούπας ζάχαρη

1 αυγό

1-1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 της κούπας κακάο

1 κουταλάκι γλυκού baking soda

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κούπα ξινόγαλο 


Νόστιμο και εύκολο
Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, την baking σόδα και το αλάτι. έπειτα προσθέτετε το ξινόγαλο για να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Χτυπάτε και τα δύο μείγματα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν.  Το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180oC για 55-60 λεπτά. Το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.



Για κάτι αλμυρό το κλασσικό egg salad sandwich. 
  • 8 αυγά σφιχτά βρασμένα
  • 1/3 της κούπας μαγιονέζα
  • 1/3 της κούπας γιαούρτι
  • 3 κουταλάκι του γλυκού τουρσί (ότι θέλουμε)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ψωμάκια του τόστ
Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν και έπειτα σπάστε τα και με ένα πιρούνι λιώστε τα. Προσθέστε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το τουρσί και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά να γίνουν όλα ένα. Απλώστε το μείγμα στα ψωμάκια. Καλό θα ήταν να έχετε αφαιρέσει την κόρα (ή να πάρετε χωρίς!) και να τα κόψετε διαγώνια.

Πρωτότυπη  αλλά δυστυχώς δεν στέλνουν Ελλάδα

Ρομαντική και με το κουτάκι με το τσαι.
Τέλειο για δώρο! Βρείτε την εδώ 

Have a nice tea time!

No comments:

Post a Comment