Wednesday 9 February 2011

Η καλή νοικοκυρά!

Παλιά άκουγα αυτή τη φράση κι έλεγα οτι εγώ δεν ξέρω να μαγειρεύω και ούτε μπορώ να κρατήσω το σπίτι μόνη μου και φυσικά θα έχω γυναίκα να με βοηθάει. Έλα όμως που και δουλειές κάνω και φαγητά μαγειρεύω!
  Πριν να γεννήσω την Αλεξάνδρα είχα μια γυναίκα που με βοηθούσε κι ερχόταν μια φορά την εβδομάδα. Φυσικά όταν εμεινα εγκύος της είπα ότι μόλις γεννήσω και μετά θέλω να έρχεται δύο φορες. Κυρία εγώ! Δεν είχα καταλάβει, γιατί δεν πολυασχολιόμουν κιόλας, οτι από δουλειές μόνο όσα βλέπει η πεθερά έκανε κι αυτά όχι και πάντα! Ε, να μην μας κακομάθει! Μετά την γέννα το έψαχνα και κοίταγα να δω αν είναι όλα ok. Ξέρετε αυτό που λένε ότι μόλις γίνεις μάμα όλα τα βλέπεις αλλιώς? Ε, αυτό συνέβη! (που για να πω την αλήθεια ουτε και αυτό το πολυπίστευα!!). Σιγά σιγά νευρίαζα και νευρίαζα μέχρι που είπα ότι τέλος δεν γίνετε να πληρώνω και να μην γινετε σωστά το σπίτι!
 Λίγο αργά το κατάλαβα, αλλά και πάλι ο σοφός λαός λέει κάλιο αργά παρά ποτέ! Έτσι έμεινα εγω και το σπίτι! Μόνοι μας! Ειπα ότι μέχρι να βρω άλλη γυναίκα πρέπει να τα κάνω εγώ! Ακαμάτρα όμως βρε παιδί μου και πολύ καλομαθημένη! Στην αρχή λοιπόν εγώ και το σπίτι απλα κοιταζόμασταν. Υπήρχε
μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα και κάπως έπρεπε να σπάσει αυτός ο πάγος! Αφού για κάνα δυό μέρες το σπίτι δεν έκανε κάτι για αυτό, κατάλαβα ότι εγώ είμαι αυτη που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση! Έτσι ξεκίνησα σιγά σιγά και λιγο μουδιασμένα στην αρχή, αλλά μετά από λίγο και αφού δεν ύπηρχε και καμιά εξέλιξη στο θέμα γυναίκας, του πήρα τον αέρα!
 Κι έγινα κι εγώ νοικοκυρά, όχι βέβαια και ο άσπρος σίφουνας, αλλά καλούτσικη και για χάρη του παιδιού μου και μαγείρισσα! Από εκεί που η σπεσιαλιτέ μου ήταν τα μακαρόνια, τώρα από φακές μέχρι γίγαντες και από λεμονάτο μέχρι ψαρονέφρι. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι μου αρέσει και το απολάμβανω όταν το ποντικάκι μου τρώει κατι που η μαμά μαγείρεψε και της αρέσει.
 Θα τα διαβάζετε τώρα αυτά κάποιες και θα λέτε "Μα τι λέει η κοπελιά? Ένα φαϊ έκανε και κρατάει και το σπίτι της καθαρό! Τι περιμένει? Χειροκρότημα? Όλες αυτά κάνουμε!".  Θα έχετε απόλυτο δίκιο, μα τα είπα αυτά γιατί πιστεύω πως όσο καλή ή όχι νοικοκυρά είναι μια γυναίκα όταν κάνει παιδί γίνετε ένα κλικ και γίνετε 10 φορές πιο νοικοκύρα. Απλά στην δική μου περίπτωση με αυτό το κλικ κατάφερα να φτάσω αυτό που οι πιο πολλές το έχετε από πριν!

Monday 7 February 2011

Make technology cuter!


Έχουμε γεμίσει iphones, laptops και τώρα κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους και τα ipads! Όλοι ψάχνουμε ένα τρόπο να τα έχουμε προστατευμένα μέσα σε θήκες ή όπως αλλιώς μπορούμε! Τα πιο πολλά αξεσουάρ  που κυκλοφορούν όμως είναι λίγο μουντά και άχρωμα. Όχι αυτά! Είναι τα δικά μου αγαπημένα!
Ipad case
Ένα μήλο την ημέρα το
 γιατρό τον κάνει πέρα!


Ipad case
Πλεκτή που το προστατεύει
 από παντού και με τσεπάκι  bonus!

Iphone case
Retro style κασέτα!Θυμόσαστε?

Iphone case
Απλή, κομψή και χρωματιστή!

Iphone case
Είναι για να μιλάς, όχι να το
φας!

Iphone case
Angry birds κόλλημα!
laptop case
Ρομαντικό πουά και τα πουλάκια

Laptop case
Τόσο χαρούμενες αυτές οι ομπρελίτσες!







Δουλειές σπιτιού - Άντρες = 0 - 1!!

Πιστεύω ότι σε αυτήν την αναμέτρηση θα κερδίζουν πάντα οι άντρες και αυτό γιατί έχουν αναπτύξει αυτήν την εκπληκτική δυνατότητα να καθυστερούν και τελικά να τις κάνουν οι γυναίκες! Δεν μιλάω για κάτι το φοβερό και τρομερό αλλά ακόμα και για τα πιο απλά όπως το να κατεβάσουν τα σκουπίδια! Τυπικός διάλογος ανάμεσα σε ζευγάρι:
- Αγάπη μπορείς να κατεβάσεις τα σκουπίδια κάτω?
- Ναι μισό λεπτό.
Μετά από 2 ώρες επαναλαμβάνεται ο ίδιος διάλογος και για τουλάχιστον δύο φορές ακόμα ώσπου τα κατεβάζει η γυναίκα μέσα στα νεύρα!  Το καλύτερο όμως είναι που μετά θα ρωτήσουν "Γιατί έχεις νεύρα βρε μωρό? Αφού θα το έκανα!". Πραγματικά τους βγάζω το καπέλο για αυτή την καινοτόμο αλλά και τόσο απλή ικανότητα τους!
 Άλλες φορές πάλι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Όπως για παράδειγμα ότι η πετσέτα της κουζίνας είναι για να σκουπίζουμε τα πιάτα ή τα χεράκια μας και όχι για να σκουπίζουμε τον λερωμένο, από σάλτσα τομάτας, πάγκο! Έχουμε το χαρτί κουζίνας και το vettex για αυτό! Βεβαία μετά την χιλιοστή φορά βαριέσαι να το λες και σταματάς!
 Οι γυναίκες μπορούν να κρατάνε όλο το σπίτι, οι πιο πολλές μάλιστα δουλεύουν, τα αγοράκια μας όμως αν κάνουν μια μικρή δουλίτσα θα το λένε για μέρες! "Εχθές έβαλα το πιάτο μου στον νεροχύτη!" Ουαου!! Καταπληκτικό μόνος σου το έκανες? Μπράβο βρε! Άντε και την άλλη φορά προσπάθησε να βάλεις και το ποτηράκι σου! Όχι πιέσεις βεβαία! Αν μπορείς!
Ειλικρινά τους ζηλεύω! Από τη μια καταφέρνουν να γλιτώνουν από το νοικοκυριό και από την άλλη είναι σαν τα μικρά παιδιά που μόλις κάνουν μια δουλίτσα θέλουν την επιβράβευσή μας!
 Χμμ τι γίνετε όταν μένουν μόνοι? Το σπίτι μετά χρειάζεται ολική αναστήλωση? Φυσικά και όχι! Απλά όσο έχουν κάποιον να τους φροντίζει τα περιμένουν όλα έτοιμα! Είναι μικρά παιδιά! Αλλά όταν μένουν μόνοι γίνονται άντρες ξαφνικά και παίρνουν τον έλεγχο. Δεν νομίζω να καταφέρουν ποτέ να μαζέψουν το σπίτι σε ικανοποιητικό επίπεδο για τις γυναίκες, αλλά σίγουρα προσπαθούν να μην πεθάνουν από την βρώμα!
  Τους αγαπάμε όμως και όσο και να θυμώνουμε μαζί τους μετά από λίγο το ξεχνάμε.Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να τους φροντίζουμε και να μας έχουν ανάγκη και μας αρέσει και λιγουλάκι να βρίσκουμε αφορμή να γκρινιάζουμε.

Thursday 3 February 2011

I'm singing in the rain!!

Βρέχει!! Μου αρέσει η βροχή! Όχι τόσο όταν είμαι έξω και γίνομαι μούσκεμα, αλλά όταν κάθομαι στο σπίτι με το τζάκι και ζεστό καφέ . Μου αρέσει εκ του ασφαλούς δηλαδή! Άσε που αν κάθεσαι υποχρεωτικά σπίτι καλύτερα είναι να έχει μουντό καιρό και βροχή και να μην σου κάνει καθόλου να θες να βγεις στο κρύο. Έλα όμως που υπάρχουν βροχερές μέρες που πρέπει να βγεις, θέλεις δεν θέλεις, και χρειάζεται να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος. Σήμερα ήταν μια από αυτές!Κι εγώ εκτός από τις γαλότσες, που μου κράτησαν τα πόδια μου στεγνά, δεν είχα ούτε ομπρέλα ούτε αδιάβροχο. Δεν πήρα τίποτα μαζί μου γιατί σκέφτηκα ότι "Με το αμάξι θα είμαι μωρέ!Ένα τσουπ θα κάνω από το αμάξι στην πόρτα του σούπερ μάρκετ και ούτε που θα βραχώ" (ακριβώς με την ίδια λογική δεν παίρνω ποτέ μπουφάν και συνεχώς αρρωσταίνω!). Φτάνω λοιπόν άνετη στο σούπερ και βλέπω με μεγάλη έκπληξη ότι δεν έχει  ακριβώς απ' έξω από την πόρτα γιατί προφανώς και δεν είχα μόνο εγώ αυτήν την ιδέα και έτσι έγινα παπί! Θα πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμα της Μυρτώς και να έχω μια ομπρέλα στο αμάξι. Να σαν αυτές!  

Και μόλις κλείσει κυρία η ομπρέλα!

Γύρω μου θα βρέχει και θα κοιτάω
 επάνω και θα νομίζω ότι έφτιαξε ο καιρός!

Κι ένα αδιάβροχο για την Αλεξανδρούλα




Ε! Να μην έχει και μια ομπρελίτσα

Τώρα είμαστε έτοιμες!!!

Tea time!



Αν και δεν μου αρέσει το τσάι, λατρεύω την ιδέα για το απογευματινό αγγλικό τσάι. Να έχεις ένα περιποιημένο σερβίτσιο, μια τσαγιέρα με αρωματικό τσαγάκι, εννοείτε τα απαραίτητα συνοδευτικά όπως scones, κεκάκια, σάντουιτς  και να φωνάξεις την παρέα σου για ένα all english afternoon tea! Oh dear!



 Βρήκα λοιπόν συνταγές για τα παρελκόμενα. Οι πιο πολλές φυσικά σε αγγλικά sites! Σε κάποια μάλιστα έχει από ολοκληρωμένα μενού μέχρι ιδέες για το πως να ψυχαγωγήσετε την παρέα σας! Είδα κι ένα ελληνικό site που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, ενημερωμένο σε ότι αφορά το τσάι αλλά και με κάποιες πρωτότυπες συνταγές όπως τα μπισκότα γιασεμιού (έχει και δικό του log).

Το σοκολατένιο ψωμάκι μου φάνηκε πολύ νόστιμο κι εύκολο! Θα χρειαστούμε 

1/4 της κούπας βούτυρο, μαλακωμένο

2/3 της κούπας ζάχαρη

1 αυγό

1-1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 της κούπας κακάο

1 κουταλάκι γλυκού baking soda

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κούπα ξινόγαλο 


Νόστιμο και εύκολο
Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, την baking σόδα και το αλάτι. έπειτα προσθέτετε το ξινόγαλο για να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Χτυπάτε και τα δύο μείγματα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν.  Το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180oC για 55-60 λεπτά. Το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.



Για κάτι αλμυρό το κλασσικό egg salad sandwich. 
  • 8 αυγά σφιχτά βρασμένα
  • 1/3 της κούπας μαγιονέζα
  • 1/3 της κούπας γιαούρτι
  • 3 κουταλάκι του γλυκού τουρσί (ότι θέλουμε)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ψωμάκια του τόστ
Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν και έπειτα σπάστε τα και με ένα πιρούνι λιώστε τα. Προσθέστε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το τουρσί και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά να γίνουν όλα ένα. Απλώστε το μείγμα στα ψωμάκια. Καλό θα ήταν να έχετε αφαιρέσει την κόρα (ή να πάρετε χωρίς!) και να τα κόψετε διαγώνια.

Πρωτότυπη  αλλά δυστυχώς δεν στέλνουν Ελλάδα

Ρομαντική και με το κουτάκι με το τσαι.
Τέλειο για δώρο! Βρείτε την εδώ 

Have a nice tea time!

Wednesday 2 February 2011

East of India

Μου αρέσει πάρα πολύ να ψάχνω πράγματα για το σπίτι μου. Μια εταιρεία που σχεδόν όλα τα προϊόντα μου αρέσουν είναι η  East of India. Πρώτη φορά που είδα κάτι και το ερωτεύτηκα ήταν το καταπληκτικό κουτί ραψίματος σε ένα μαγαζί στην Αθήνα αλλά μου φάνηκε ιδιαίτερα ακριβό, 140 ευρώ νομίζω!     



My little sewing box!

"Πολύ ωραίο" σκέφτηκα αλλά τόσα χρήματα δεν δίνω. Όταν λοιπόν έφτασα σπίτι μου μπήκα στο ιντερνετάκι μου και το έψαξα!  Μέτα από λίγο το βρήκα σ' ένα τέλειο site και σε παρά πολύ καλή τιμή. (39 ευρώ ). Έκανα την παραγγελία μου και το περίμενα με λίγο άγχος μπορώ να πω, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είδα εδώ. Όταν το παρέλαβα και το άνοιξα ήμουν τόσο χαρούμενη που τελικά ήταν ίδιο και απαράλαχτο! Έχω αγοράσει αρκετά πραγματάκια από τότε για μένα ή για φίλους. Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι τα παρακάτω
Address box

All my precious things

Chalk board

My recipes

Για να δείτε όλη την συλλογή κάντε κλικ εδώ 

      

Γιατί ποντικός?

Χμμμ.... Το ξέρω ότι σαν χαρακτηρισμός δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος, ειδικά όταν απευθύνομαι στην κόρη μου! Όμως για μένα είναι το πιο γλυκό παρατσούκλι για την Αλεξανδρουλα. Το ποντικος της κόλλησε και έμεινε απο τότε που ήταν ακόμα στην κοιλιά μου και της διάβαζα κάθε βράδυ ένα βιβλιαράκι με τον τίτλο " ένας ποντικος κάπως βιαστικος". Νομίζω ότι και σε εκείνη αρέσει!

Καλημέρα σας!

Καλημέρα σας!
Ξεκίνησα κι εγώ λοιπόν το δικο μου blog! Καλή μου επιτυχία! Ελπίζω να κάνουμε καλή παρέα!είμαι μια νέα (σχετικά) μαμά και απο τότε που γεννήθηκε το ποντικάκι μας κάθομαι σπίτι μαζί του! Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα και αυτό το bloggακι! Για να μοιραζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου και όλα αυτά που στον ελεύθερο χρόνο μου βρίσκω και μου αρέσουν. Δεν θα είναι ένα blog που θα περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω απο τις μαμάδες και τα παιδιά, αλλά γύρω απο ότι μπορεί να σκέφτεται μια γυναίκα που είναι και μαμά!
Καλημέρα σας λοιπόν και θα τα λέμε απο εδώ πια!