Thursday 2 June 2016

Ανακαίνιση!

Τώρα τελευταία έχω όρεξη για ανανεώση! Όμως είμαι πόλυ ανυπόμονη και τα θέλω όλα τωρα!!
Κοιτώντας στο pinterest διάφορες ιδέες ανακάλυψα τα χρώματα της Annie Sloan
Διάβασα ότι δεν χρειάζεται προεργασία στο αντικείμενο που θα βάψεις (win win!), ειναι εύκολο στην εφαρμογή και στεγνωνει αμέσως(double win win)! 
Εννοείτε οτί εψαξα κατευθείαν να βρω που τα πουλάνε, πόσο κοστίζουν και αν είναι οντως τόσο ευκολο όσο το λένε! 
Από το site βρήκα τα μαγαζιά που τα πουλάνε και ανακάλυψα τα παρακάτω:

  • Ειναι πολύ λίγα τα μερη που μπορείς να τα αγοράσεις γιάτι όπως λένε τα δίνουν σε μαγαζιά που να αντιπροσωπεύουν όλο το concept
  • Αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει ξανά σου ζητάνε (όχι όλοι) να κάνεις ένα σεμινάριο 3ώρο με κοστος γύρω στα 30€. 
  • Το κόστος του χρώματος είναι περιπου 35€/lt και καλύπτει περίπου 14m² και 10€/100ml και καλύπτει 1,5m² 
  • Για να κλειδώσει και να στεγανοποιηθεί το χρώμα χρειαζέται ένα πέρασμα με το ειδικό κερί της εταιρείας που κοστίζει γύρω στα 15€ τα 500ml και καλύπτει αρκέτα βαψίματα! 
  • Χρειαζονται ειδικά πινέλα για το πέρασμα του χρώματος αλλά και του κεριού, τα οποία η εταιρεία πουλάει, όμως μπορείτε να ζητήσετε και τις πιο οικονομικές λύσεις!
  • Υπάρχουν 32 αποχρώσεις στα χρώματα και δύο στο κερί (διάφανο και σκούρο)
  • Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και τις τεχνικές και να βγάλεις φανταστικά αποτελέσματα!
Αποφάσισα οτι δεν θέλω να κάνω το σεμινάριο κατάρχας γιατί δεν είχα τον χρόνο και κατά δεύτερον γιατί υποτίθετε οτι είναι απίστευτα εύκολη η εφαρμογή του. (Η κόπελα στο μαγαζί προσπαθησε η αλήθεια είναι πάρα πολύ να με πείσει για το πόσο λάθος είναι αυτή μου η απόφαση!)
Για την πρώτη μου προσπάθεια αγόρασα το μίκρο χρώμα, το οποίο ναι μεν δεν συμφέρει καθόλου αλλά είναι ότι πρέπει για ένα καρεκλάκι που ήθελα να βάψω. Άσε που αν δεν τα κατάφερνα δεν θα μου έμενε και το χρώμα αμανάτι!
Αγόρασα επίσης 2 πινέλα που έκαναν 10€ και 15€ και είναι για το χρώμα και το κερί αντίστοιχα. Δεν πήρα της εταιρείας αλλά τα πιο οικονομικά που μου πρότειναν.

Τα υλικά μου!
Επέλεξα δύο χρώματα γιατί ήθελα να δοκιμάσω μια τεχνοτροπία που θα το έκανε να μοιαζει παλιό!
Τα χρώματα που πήρα ειναι το #40 - Paloma και το #30 - Greek Blue

Τα χρωματάκια μου!

Το κερί διάλεξα το διάφανο. Το σκούρο κερί το κάνει να έχει μια πιο used όψη

Το διάφανο κεράκι μου!

Το αντικείμενο που ήθελα να αλλάξω είναι ενα καρεκλάκι ξύλινο που είχα μικρή και τώρα το χρησιμοποιεί η κόρη μου! Το χρώμα του ηταν κόκκινο με καφέ ανοιχτό. Είχε αρκετές γρατζουνιές που ειναι λογικό για την ηλικία του αν υποθέσουμε ότι είναι περίπου..... εχμμμ... τώρα ποιος θυμάται ηλικίες! Θα πουμε οτι είναι λιγο πάνω από 10 χρονών! (βασικά ειναι επι 3 αλλά και πάλι ποιος μετράει!)

Αφού πέρασα αρκετή ώρα βλέπωντας διάφορα videos στο youtube και πήρα όση παραπάνω γνώση μπορούσα, προσπάθησα να πεισω τον εαυτό μου πόσο ετοίμη νιώθω! Η αλήθεια ειναι ότι η αυτοπεποίθηση μου είχε πέσει στα τάρταρα μετα την έντονη επιμονή της κόπελας για το απαραίτητο του σεμιναρίου. Από την άλλη σε όλα τα videos επισημαίνανε πόσο πολυ εύκολο είναι! 

Πήρα λοιπον το καρεκλάκι που πριν ξεκινήσω το βάψιμο είχε την παρακάτω όψη


Το πριν!



Ξεκίνησα περνώντας το Greek blue και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι είχε πολύ εύκολη εφαρμογή και πολύ μεγάλη καλυπτικότητα! Με μόνο ένα χερι είχε την παρακάτω όψη

Με μόνο ένα πέρασμα!


Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία κάλυψε τελείως το χρώμα! Επίσης στέγνωσε πάρα πόλυ γρήγορα! Στην ουσία πρώτα έβαψα το κάθισμα και μέχρι να βάψω το υπόλοιπο είχε στεγνωσει!
Μέτα πέρασα από πάνω το Paloma, που επίσης κάλυψε εντελώς το μπλε.

Λίγο πριν το τέλος!


Για να πετύχω το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να τρίψω με γυαλόχαρτο διάφορα σημεία στην καρέκλα. Το καλύτερο αποτέλεσμα ειναι όταν τριβουμε τις γωνίες και τις άκριες του αντικειμένου, καθώς και τα σημεία που χρησιμοποιούνται πιο πολύ πχ. το κάθισμα ή η πλάτη εδώ.
Πριν το τρίψω όμως είχα ενα δίλημμα. Στα videos που παρακολούθησα άλλοι λέγανε ότι πρώτα το κερώνεις, μετα το τρίβεις και μετά το κερώνεις ξανά και άλλοι ότι πρώτα τρίβεις και μετά κερώνεις. Αν και ξέρω ότι η έκπληξη θα είναι μεγάλη επέλεξα το δεύτερο!
Αφού το έτριψα καλά σε όλα τα σήμεια που πίστευα ότι χρειαζόταν το κέρωσα καλά καλά χρησιμοποιώντας το στρογγυλό πινέλο και προσπαθώντας να κάνω κυκλικές κινήσεις ώστε να πάει παντού και να σφραγίσει καλά το χρώμα. Το περίσσιο κερί το πήρα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό αν και ίσως να έπρεπε να μην κανω την τεχνοτροπία την πρώτη μου φορά!

Το τελικό αποτέλεσμα!

Ένα κοντινό στην πλάτη

Ένα κοντινό στο κάθισμα


Συνοψίζοντας την όλη εμπείρια καταλήγω στα εξής:
  • Δεν χρειάστηκα κάποιο σεμινάριο για την απλή εφαρμογή 
  • Μάλλον χρησιμοποιήσα παραπάνω χρώμα από ότι θα έπρεπε λόγω απειρίας, διότι δεν νομίζω ότι το καρεκλάκι είναι 1,5m²
  • Η τεχνοτροπία ήθελε παραπάνω εμπειρία και δουλειά (ίσως εδώ να βοηθούσε το σεμινάριο)
  • Στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα και μπορείς να βγάλεις πολύ δουλειά σε μια  μερά!
  • Είναι αρκετά ακριβό αλλά αν υπολογίσεις καλυπτικότητα, ευκολία, λιγότερα υλικά όπως αστάρι κτλ. και τον χρόνο νομίζω οτι αξίξει
  • Από ότι λένε οι πιο πολλοί τα πινέλα της εταιρείας είναι απίστευτα αλλά όμως και ακριβά. Τα πινέλα που αγόρασα έκαναν μια χαρά την δουλειά τους!
Θα το δοκιμάσω και σε άλλα αντικείμενα και θα δούμε πως θα παεί! Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη αυτή και ελπίζω να κράτησει και να μην χαλάσει! 
  








No comments:

Post a Comment