Monday 6 June 2016

Τα δώρα για τους δασκάλους!

Έχει έρθει το τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς!
Και λίγο πριν αρχίσουν τα μπανάκια μας,
υπάρχει κάτι σαν παράδοση νομίζω να δίνουμε κάτι συμβολικό (?) στους δασκάλους των παιδιών μας!
Φαντάζομαι αυτό ξεκίνησε για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που βοηθάνε τόσο τα παιδιά μας, να μάθουν όλα αυτά τα καινούργια πράγματα κάθε μέρα! Επίσης πιστεύω ότι σιωπήρα είναι και λίγο για την "ελευθερία" που μας δίνουν τα πρωινά να κάνουμε με αύτη την απίστευτα γλυκεία ησυχία τις δουλίτσες μας!

Σκέφτηκα λοιπόν μιας και η Αλεξάνδρα είναι 7 χρονών να την ρωτήσω σε ποιους θέλει να δώσει δώρο. Εδώ θα ήθελα να κάνω μια διαπίστωση για το πόσους δασκάλους έχουν στα δημοτικά! Στο νήπιο ειναι πολύ απλά τα πράγματα αν είναι στο κλασσικό έχεις ένα δωρο να πάρεις και αν είναι στο ολοήμερο έχεις 2 δώρα να πάρεις! Απλά πράγματα! Το δημοτικό τώρα είναι άλλο πράγμα! 
Έχεις δασκάλους για τα ελληνικά, την γυμναστική, την μουσική, τα καλλιτεχνικά και για την ξένη γλώσσα (αν έχουν). Κλείνωντας αυτήν την παρένθεση να σας πω ότι μάλλον δεν ήταν πολυ καλή ιδέα να ρωτήσω την Άλεξ!
Εκτός από όλους τους παραπάνω θέλει να δώσει στον κύριο και την κυρία από το κυλίκειο, στην διευθύντρια, στην υποδευθύντρια, στην αγαπήμενη της κυρία που καθαρίζει και για να μην τα πολυλογώ μαζεύτηκαν 18 άτομα! Δηλαδή με λίγα λόγια ένας μήνας δουλειάς για το αναμνηστικό δωράκι! Ναι... Δεν νομίζω... 

Τώρα είχα δύο επιλογές ή να κόψω αυτήν την ομολογουμένως συγκινητική γενναιοδωρία της ζουζούνας μου ή να βρω κάτι που να είναι και ωραίο αλλά και οικονομικό!

Μετά από τρομερή περισσυλογή το βρήκα! Είπα να φτιάξω μαρμελάδες! Και ωραίο είναι και οικονομικό αλλά και θα είμαι η σούπερ ντούπερ προκομένη μαμά!
Τα βαζάκια και τα διακοσμητικά μου!
Ξεκίνησα να ψάχνω βαζάκια και ωραία διακοσμητικά. Τα βαζάκια τα βρήκα από το σούπερ μάρκετ. Πήρα τα μεσαία των 250ml, γιατί πόση μαρμελάδα να κάνω πια, που κόστισαν 1,25€/βάζο! Όσο για την διακόσμηση βρήκα στο cosycorner  ένα πολύ ωραίο σετ που κόστιζε 4,90€ και ήταν για δώδεκα βάζα! Πήγα και στον μανάβη της γειτονιάς και ζήτησα φράουλες για μαρμελάδα, οι οποίες έκαναν 1,5€/kg!
Η συνταγή που ακολούθησα ήταν πολύ απλή αλλά και με σίγουρη επιτυχία! Στην ουσία λέει όσα κιλά φράουλες θα βάλουμε χρειαζόμαστε το μισό σε ζάχαρη και θέλουμε και λίγο βανίλια. Κόβουμε στην μέση τις φράουλες και τις βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό από το λεμόνι σε ένα μπόλ σκεπασμένο για τουλάχιστον μια ώρα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την βανίλια και βραζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίποθ 30 λέπτα ή ώσπου να δέσει το σιρόπι. Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε τα καπάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα διακοσμητικά έπρεπε να έχει κρυώσει το βάζο και να μην το έχω βάλει ακόμα στο ψυγείο! (Αυτο με το ψυγείο το ανακάλυψα με τον λάθος τρόπο αφου δεν κόλλαγε με τίποτα το αυτοκόλλητο μετα!!!)
Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε! Βγήκαν πολύ καλά και όλα τα δώρα μου κόστισαν 50€! (Στο μυαλό μου ακούγονται ζητωκραυγές νίκης!)

Πυρετώδης προετοιμασία!

Το τελικό αποτέλεσμα!

Τώρα ελπίζω να αρέσει και στους παραλήπτες και επίσης να είναι διαβητικοί γιατί στην μισή παρτίδα έβαλα καταλάθος ίση ποσότητα φράουλες και ζάχαρη!












No comments:

Post a Comment