Wednesday 8 June 2016

Παν μέτρον άριστον!

Πόσο πολύ ζηλέυω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αυτήν την φανταστική ικανότητανα ξέρουν ακριβώς την ποσότητα που χρειάζονται από το κάθετι! Εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία! Είμαι ακρίβως στην αντίθετη! Αυτό έχει πάρα πολλά αρνητικά αλλά και ένα δυό καλά!
Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είμαστε σε αυτήν την κατηγορία, είμαστε πιο εύκολοι στο να κάνουμε ας πούμε μεγάλες αποστάσεις για να δούμε έναν φίλο μας! Δεν σκεφτόμαστε ούτε τον χρόνο αλλά ούτε και τα έξοδα. Συνήθως λες έλα μωρε θα τα βγάλω πέρα μεχρι το τέλος του μήνα! Ναι καλά! Ή δεν θα σκεφτούμε και πάρα πολύ το γεγονός ότι ενώ μένουμε βόρεια έχουμε ακούσει για ένα καταπληκτικό μέρος που πουλάει σπιτικά γιαούρτια στον Πειραιά! Ναι θα πάμε! Γιατί που αλλού θα το βρουμέ αυτό το τέλειο γιαούρτι που κοστίζει 3€ αλλά θέλεις τουλάχιστον άλλα 13€ για να πας και να έρθεις? Και ναι είναι πολύ τέλειο αλλά θα πρέπει για 3 μέρες να τρως μόνο αυτό! Επίσης θα φέρουμε και σε όλους τους φίλους μας! Ναι αμέ! Για να δούνε πόσο τέλειο είναι και να τους πείσουμε ότι πρέπει να πηγάινουμε μαζί κάθε τρείς μέρες 40 χιλιόμετρα για να το αγοράσουμε! 
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν εγώ δεν βρίσκω και πάρα πολλούς από τους φίλους μου να συμμερίζονται αυτόν τον ενθουσιάσμο μου... Το αντίθετο μάλιστα! Τις πιο πολλές φορές γίνομαι η αιτία για πολύ γέλιο... Πφφφφ! 




Πόσα????
Μα βρίσκουνε αφορμή από τα πάντα! Μέχρι και για τις ποσότητες του φαγητού που μαγειρεύω! Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να κάνει πλάκα επειδή μαγείρεψα λίίίίίίγο παραπάνω φαγητό? Δηλαδή ας πούμε πχ. ότι είναι Μεγάλο Σάββατο και έχεις καλεσμένους, δεν είναι λογικό να μαγειρέψεις 1 κατσαρόλα κλασσική μαγειρίτσα, 1 κατσαρόλα κοζανίτικη μαγειρίτσα, 1 γάστρα με χοιρινό και πατάτες, 2 σαλάτες και 1 γλυκο? Είναι! Απόλυτα λογικό! Τώρα αν ψάχνεις και όλες τις λεπτομέρειες νομίζω ότι δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ότι είμασταν 4 μεγάλοι και 2 παιδιά και ότι οι 2 μόνο τρώνε μαγειρίτσα! Συνεχίζει να είναι απόλυτα λογικό! Και έτσι για να ξέρουν και όλοι οι κακεντρεχείς εμείς είχαμε φαγητό έτοιμο για μια εβδομάδα και δώσαμε και σε 2-3 φίλους μας!
Όπως επίσης δεν μπορω να καταλάβω τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να πάνε σε μια ταβέρνα και να παραγγείλουν μια σαλάτα και 2 κυρίως πιάτα!!! Και γιατί φαίνεται περίεργο να θες πχ. όπως εγώ να πάρεις τον κατάλογο και να πεις "Φίλε μια απ'όλα!". Δηλάδη τώρα αλήθεια ποιός μου λέει εμένα ότι αν δεν τα πάρω όλα δεν θα χάσω το πιο νοστιμο πιάτο ever? Και πως γίνετε δηλαδή αυτή η επιλογή των 3 μόνο πιάτων από ένα ολόκληρο κατάλογο? Και είναι όντως η σωστή? Ασέ τώρα! Να βάλω και άλλα στο κεφάλι μου? Έγω θα συνεχίσω να τα παίρνω όλα και ας με κοροϊδεύουν!
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι ξανά βλέπω ότι μόνο θετικά έχει να ανήκεις σε αυτην την κατηγορία! Ναι ναι! Είμαστε πολύ φανταστικοί τελικά! Κοίτα να δεις που αλλιώς ξεκίνησα αυτό το post και αλλιώς το τελειώνω! Τελικά όντως μπορεί να μην έχουμε πολλά λεφτά στο τέλος του μήνα (καλά καλά ούτε στην αρχή...), μπορεί να μην καταλάβαινουμε πόσο πρέπει να παραγγειλουμε σε μια ταβέρνα ή πόσο φαγητο να μαγειρέψουμε, μπορεί να μην νιώθουμε όπως πρέπει τις αποστάσεις αλλά τελικά είμαστε πολυ σούπερ τύποι! 

No comments:

Post a Comment